25 Soal Bahasa Inggris Kelas bawah 3 SD Semester 2 & Jawaban – Pada tingkat sekolah dasar, materi Bahasa Inggris nan diberikan biasanya aktual pengenalan terhadap kosakata bau kencur. Bagi inferior 3 SD, materi yang diberikan di semester 2 substansial glosari (vocabulary), grammar mengenai Simple Present Tense dan Present Continous Tense, dan sekali lagi pembuatan kalimat terbelakang dalam Bahasa Inggris. Berikut yakni tanya Bahasa Inggris papan bawah 3 SD semester 2.

I. Choose the right answer by crossing (x) the option a, b, c, or d.

This text is for questions number 1 to 3.

Rexha and her family are in a restaurant.
They want to have lunch.
Rexha orders a bowl of chicken soup and a glass of orange juice.
Zion, Rexha’s brother, orders a plate of spaghetti and a glass of green tea.

1. Rexha and her family are in a restaurant because …
a. They want to have a bowl of chicken soup
b. They want to have a glass of green tea
c. They want to have lunch
d. They want to have a plate of spaghetti

2. Rexha’s brother orders a glass of …
a. Green tea
b. Milk tea
c. Orange juice
d. Mango juice

3. Rexha orders … to eat.
a. A plate of chicken soup
b. A bowl of chicken soup
c. A plate of spaghetti
d. A bowl of spaghetti

4. A month before August is …
a. April
b. September
c. June
d. July

5. Indonesian people celebrate the Independence Day in …
a. August
b. May
c. October
d. June

6. Two months after March is …
a. April
b. May
c. February
d. January

7. Bimo : How old are you?
Jane : …
a. I am fine, thank you
b. I am not so good
c. You are welcome
d. I am eight years old

8. The first month in a year is …
a. January
b. February
c. March
d. April

9. The last month in a year is …
a. September
b. October
c. November
d. December

The text is for questions number 10 to 12.

Time TV Programs
08.00 News
09.00 Cartoon
10.00 Drama Series
12.00 Sport Channel

10. Gina : What time is it?
Denny : It is 9 o’clock.
Gina : Is it time to watch cartoon?
Denny : …
a. Yes, is it
b. Yes, it is
c. No, is it not
d. No, it is not

11. Dimas : What time is it?
Farhan : It is 10 udara murni’clock.
Dimas : Is it time to watch Olah tubuh Channel?
Farhan : …
a. Yes, it is
b. Yes, is it
c. No, it is not
d. No, is it not

12. Cintia : I want to watch Dagelan Series. At what time is it?
Dina : It is at …
a. 8 o’clock
b. 9 o’clock
c. 10 o’clock
d. 12 ozon’clock

[sc:ads]

The text is for questions number 13 to 16.

John and Dhoni go to the beach on holiday.
At beach, they play volly ball, swim in the sea, and build a sand castle.
There are many seashells and crabs at the beach.
John sees a sea star when he swims in the sea.
The sea star is blue. It looks beautiful.

13. When do John and Dhoni go to the beach?
a. They go to the beach on weekend
b. They go to the beach on holiday
c. They go to the beach on Sunday
d. They go to the beach on school day

14. What do John and Dhoni do at the beach?
a. They play volley ball, swim, and build sand castle
b. They play volley ball and build sand castle
c. They play volley ball and see the sea star
d. They play volley ball, swim, and see seashells

15. There are many … at the beach
a. Crabs
b. Seashells
c. Sea stars and crabs
d. Seashells and crabs

16. What does John see when he swims in the sea?
a. She sees a seashell
b. She sees a sea star
c. He sees a seashell
d. He sees a sea star

17. We have breakfast in the …
a. Morning
b. Afternoon
c. Evening
d. Night

18. We have lunch in the …
a. Morning
b. Afternoon
c. Evening
d. Night

19. Mother cooks food in the …
a. Living room
b. Dining room
c. Kitchen
d. Garage

20. My father plant a mango tree in the …
a. Garden
b. Living room
c. Bedroom
d. Kitchen

II. Fill in the blanks using the correct form of words in the bracket.

21. There are … days in a week.
22. The day after Sunday is …
23. Two days before Friday …
24. Today is Thursday. Tomorrow is …
25. Yesterday was Monday. Today is …

Ki akal Jawaban:

I.
1. C
2. A
3. B
4. D
5. A
6. B
7. D
8. A
9. D
10. B
11. C
12. C
13. B
14. A
15. D
16. D
17. A
18. B
19. C
20. A

II.
21. Seven
22. Monday
23. Wednesday
24. Friday
25. Tuesday

Demikianlah cak bertanya Bahasa Inggris kelas 3 SD semester 2. Mudah-mudahan soal tersebut dapat bermanfaat dan membantu adik – adik n domestik mempelajari Bahasa Inggris. Terima karunia.

Baca Juga:

Spesies Pembiasaan Pada Tumbuhan Dan Penjelasannya Masing-Masing
3 Jenis Orientasi Plong Hewan Dan Penjelasannya Masing-masing
Penjelasan Siklus Nyawa Hewan (Metamorfosis & Tanpa Metamorfosis)